List opp alle produkter etter merke Tingvollost


Tingvollost er et familiedrevet gardsmeieri som lager kvit- og blåmuggoster av pasteurisert kumelk fra egen gard

Tingvollost ble etablert i 2003 på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Gården har en lang håndverkshistorie tilbake til 1303 og i dag bor vi tre generasjoner sammen på bruket.

Ystingen foregår i et eget gårdsmeieri som ble bygd i 2006, og senere påbygget i 2019. Vegg i vegg med ysteriet ligger fjøset bygd i 2009. Herfra kommer fersk melk rett inn i de to ystekarene på 700 liter fem dager i uka. 10 liter melk blir til 1 kilo ost. Vi har dermed kapasitet til å yste 140 liter ost hver ukedag. Fra gardsbutikken vår kan du se inn i ysterommet vårt, og også inn på modningsrommet til Kraftkar. 

Det brukes kun pasteurisert kumelk fra egen gård til ystingen. I  2020 bruker vi ca 320 000 liter melk til egen osteproduksjon. Årsproduksjonen ligger dermed på omkring 32 000 kg ost. I tillegg leverer gården ca 260.000 liter melk til TINE sin Jarlsberg- og Alpeostproduksjon i nabokommunen.

Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt. Blåmuggosten Kraftkar vant i 2016 prisene World Champion (verdens beste ost) under World Cheese Awards i San Sebastian, Spania - samt Champion of Champions (verdens beste ost gjennom konkurransens 29 årige historie).

Alle de fire ostene til Tingvollost har vunnet medalje under World Cheese Awards.

Det er ett produkt.

Viser 1-1 av 1 element(er)
Viser 1-1 av 1 element(er)